Afgelopen maandag 7 mei werd het nieuwe logo en de naam van de Vrijwilligerscentrale Midden-Groningen gepresenteerd door wethouder Jan Jacob Boersma en de medewerkers van Kwartier Zorg & Welzijn. Tijdens een ludiek moment in het veld bij loonbedrijf Bouwman in Noordbroek, het “drielandenpunt’ van de samengevoegde gemeenten Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer,  presenteerden de medewerkers van de nieuwe Vrijwilligerscentrale zich.  “Ook in de nieuwe gemeente willen wij het vrijwilligerswerk  waarderen en stimuleren en natuurlijk de juiste ondersteuning bieden .” sprak wethouder Jan Jacob Boersma. “Vrijwilligers hebben een onmisbare rol in de samenleving en daar past een goede dienstverlening bij, de Vrijwilligerscentrale kan die bieden.”

Lancering nieuwe naam Vrijwilligerscentrale Midden-Groningen

 

“In Hoogezand hadden we al sinds 10 jaar het Steunpunt Vrijwilligerswerk.” vertelt Jackie Siemerink, coordinator van het voormalige Steunpunt.
Sinds het bestaan van de nieuwe gemeente Midden-Groningen werken we nauw samen met de Vrijwilligerscentrale Menterwolde.” Deze samenwerking leidde tot de keuze van een nieuwe naam. ‘Dat werd de Vrijwilligerscentrale Midden-Groningen.” zegt Inge Vegter. “Dat vonden we het beste passen. Vrijwilligerscollege, dat onder de Vrijwilligerscentrale valt, gaat ook uitbreiden. We kunnen nu ook in de omliggende dorpen van de nieuwe gemeente ons cursusaanbod doen. Zo staat er binnenkort een voorlichting over de nieuwe AVG privacy wet op het programma, daar kunnen vrijwilligers uit de hele nieuwe gemeente aaan deelnemen. We zullen ook vaker in bijvoorbeeld het MAC in Muntendam een cursus of training organiseren of in Noordbroek. Dat is prettiger voor de vrijwilligers in plaats van naar Hoogezand af te reizen. ‘ Ook het Vrijwilligerscollege heeft een nieuw logo gekregen dat op de middag in het veld werd gepresenteerd.  “We hopen onze prettige samenwerking in de toekomst nog meer te bestendigen.” Hanita Beumkes is al 8 jaar betrokken bij de Vrijwilligerscentrale in Menterwolde. “Ik vind het erg leuk collega’s te hebben om nieuwe dingen mee te ontwikkelen en we kijken met  frisse zin naar de toekomst. Voor de vrijwilligers verandert er niet veel, mensen uit Menterwolde kunnen gewoon terecht bij de Vrijwilligerscentrale in het MAC te Muntendam en voor Hoogezand en Sappemeer natuurlijk bij Kwartier in Hoogezand. “

 

Contact: Vrijwilligerscentrale Midden-Groningen:
Hoogezand: Laan van de Sport 2, Hoogezand , tel. 0598-364900 vrijwilligerscentrale@kwartierzorgenwelzijn.nl
Muntendam: Julianaplein 1, Muntendam tel. 0598-729393, vrijwilligerscentrale@live.nl