klik en tik Midden-Groningen

Klik en tik, internetcursus voor beginners

In samenwerking met Biblionet Groningen organiseert MAC Menterwolde/Digicafé Muntendam de cursus Klik & Tik.  Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. U leert bijvoorbeeld zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen en programma’s downloaden. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die u achter elkaar of los van elkaar kunt volgen. Tijdens het deel ‘De basis’ leert u de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdekt u de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web’. In een veilige, afgeschermde omgeving leert u werken met sociale media, zoals Facebook. Er is begeleiding aanwezig voor als u even hulp nodig bent.  Bekijk de website over Klik & Tik voor meer informatie.

Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. Om de cursus te volgen in het MAC Menterwolde is een koptelefoon/oortjes nodig. Deze kunt u meenemen van huis, of ter plekke kopen à €3,00. Ook bestaat de mogelijkheid het bijbehorende cursusboek aan te schaffen à € 15,00 per stuk maar dit is niet verplicht.

De cursus is iedere donderdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur, we starten op donderdag 5 oktober 2017.  Voor meer informatie of om u aan te melden voor de cursus “Klik en Tik” kunt u contact opnemen met het MAC Menterwolde, telefoon 0598 – 72 93 93.