Het Maatschappelijk Activiteitencentrum (MAC) in Muntendam is in deze coronatijd beperkt open. Zo is Het Leespunt op dinsdag- en vrijdagmiddag open. Muntendammers kunnen ook naar het MAC voor de gratis gele plastic afvalzakken of het maken van een kopietje. “We kunnen voor dringende vragen en bepaalde dienstverlening wél open zijn”, aldus MAC-coördinator Hanita Beumkes. 

“Als sociale instelling willen we graag onze dienstverlening blijven aanbieden. We mogen dat gelukkig ook, omdat we als cruciaal beroep zijn aangemerkt.”

Luisterend oor

Bepaalde activiteiten kunnen dan, uiteraard met in achtneming van de coronaregels, doorgaan. Beumkes: “Zo bieden we nog een luisterend oor voor mensen die dreigen te vereenzamen. Een kopje koffie kan altijd. Ook hulp bij zaken, zoals ingewikkelde brieven van een instantie. Of het regelen van vrijwillige hulp bij een onvermijdelijk bezoek aan het ziekenhuis. Of de aanvraag voor een maatje om mee te wandelen om er toch even uit te zijn.”

(Leutje) Ruilderij

De winkeltjes van de (Leutje) Ruilderij zijn wel gesloten. Voor het brengen van kleding hiervoor moet een afspraak worden gemaakt bij het MAC. Voor het juridisch spreekuur – op woensdagochtend – moet eveneens een telefonische afspraak worden gemaakt.

De aangepaste openingstijden zijn: maandag en woensdag van 9.30 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 15.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 15.30 uur voor Het Leespunt. Vragen of een afspraak maken? Bel dan met 0598 – 729 393.