Mac in coronatijd

Het MAC is in deze coronaperiode geopend met aan aangepast rooster. Er worden zorgvuldige beschermingsmaatregelen getroffen zodat iedereen veilig binnen kan lopen voor diverse diensten en vragen én deel kan nemen aan bepaalde activiteiten. Hieronder leest u wat dit voor de verschillende activiteiten en diensten betekent. onderaan bevinden zich de openingstijden.

Tijdens een Lockdown of softe Lockdown gelden andere regels. Zie actueel nieuws op onze website!

zuil met handgel in het MACDe maatregelen die we hebben genomen:

  1. Er is bij entree een zuil waar je met handgel de handen kunnen desinfecteren
  2. Voor iedere bezoeker is er een gratis mondkapje beschikbaar dat je mag houden.
  3. We hebben iemand bij de ingang die bewaakt dat er niet meer dan een beperkt aantal mensen in het MAC zijn. (per activiteit is een vast aantal vastgesteld)
  4. We ventileren het MAC optimaal (ieder uur gaat alles 5 minuten open)
  5. Wat kunt u zelf doen? Als u verkouden bent of hoest, kunt u beter thuisblijven

Lees altijd eerst het actuele coronanieuws op onze site!

Geen (softe)Lockdown toch corona? Dan geldt onderstaand:

Het Leespunt

U kunt weer volop gratis boeken lenen! Het Leespunt is open  op de dinsdag- en vrijdagmiddag.  In de periode dat het MAC gesloten was, was het mogelijk boeken te lenen op afspraak, dat kan nu ook nog steeds als u dat liever heeft. Ook zijn de vrijwilligers bereid boeken op verzoek  aan huis te brengen. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

De Ruilderij

Het winkeltje van de Ruilderij gaat open op de maandag- en woensdagmiddag van 13:30-15:00 uur en de vrijdagmiddag 14:00-16:00 uur. Er is weer veel nieuwe kleding gebracht, dus kom weer lekker snuffelen! De Ruilderij hanteert een maximaal aantal klanten van 2. U kunt op uw beurt wachten op voor in de hal of bij goed weer natuurlijk buiten.

De Leutje Ruilderij

Het winkeltje voor het ruilen van kinderspulletjes en speelgoed is ook weer  open. Als u komt, kom dan met  alleen of met z’n tweetjes. Er kunnen maximaal 2 klanten per  tegelijk in de winkel zijn maar u kunt natuurlijk even buiten wachten op uw beurt.

Het Naaipunt

Het Naaipunt gaat is op maandagmiddag open.  Tevens naait het Naaipunt mondkapjes, ook op verzoek. Hiervoor brengen we geen kosten in rekening.

Handwerk/breigroep

Op dinsdagmiddag gaat de handwerkgroep weer van start in de vergaderzaal. Daar is het mogelijk ruim 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Juridisch spreekuur

Om de week is op woensdagochtend Jan Leegstra van 10:00-12:00 uur weer aanwezig voor hulp op juridisch gebied. Wilt u rustig de tijd om met Jan te spreken, bel dan voor een afspraak met het MAC.

Humanitas hulp aan nieuwkomers

Humanitas is er weer van 13:30 tot 15:30 uur in het MAC aanwezig om nieuwkomers te helpen met hun post en allerlei lastige zaken. We vragen mensen om bij voorkeur alleen te komen en buiten te wachten als het druk is.

Het MAC Informatiepunt voor al uw vragen over financiële zaken (bijv. Kwijtschelding, Meedoenfonds)

Iedere dinsdag- en woensdagochtend houdt Anneke Kruizinga spreekuur tussen 10:00-12:00 uur voor allerlei vragen op het gebied van financiën. Heeft u een ingewikkelde brief van een instantie ontvangen of heeft u vragen over een financiële kwestie. Loop gerust binnen of bel voor een afspraak met het MAC tel. 0598-729393.

Het Taalhuis

Ook het Taalhuis gaat weer beginnen. U kunt zich telefonisch aanmelden maar ook binnenlopen op dinsdagmiddag. Samen met Lydia Russchen, coördinator van het Taalhuis, kunt u bespreken wat er mogelijk is om de Nederlandse taal wat beter te leren beheersen.  De taalhulp kunt u ook digitaal krijgen als dat u voorkeur heeft!