Vanaf 12 maart opent de Leutje Ruilderij in het MAC met een inbrengmiddag. “We starten als moeders van jonge kinderen, deze kinderruilwinkel omdat het gewoon erg leuk is spulletjes te ruilen met elkaar. Natuurlijk kun je bij ons ook gewoon iets kopen voor € 0,20 per artikel. We hanteren dezelfde formule als de Ruilderij die dit al 4 jaar doet in het MAC.” vertelt Kim Mooi, zelf moeder van een zoontje van 3 jaar en een meisje van 10 maanden. “We starten nu met z’n drieëen, Bianca, Desiree en ik,  maar er zijn meer moeders van harte welkom. Het is namelijk meteen ook een heel gezellig moment om samen te kletsen over allerlei opvoedprobleempjes of babyzaken, een Mamacafé voor jonge moeders zoals wij”. Bij de Leutje Ruilderij wordt zowel kinderkleding als speelgoed  aangeboden. Heb je iets wat je kind niet meer gebruikt of kleding wat niet meer gedragen wordt? Dan kun je dit bij de Leutje Ruilderij ruilen voor iets anders. Iederen is welkom, ongeacht je inkomen, de Leutje Ruilderij is voor een breed publiek.

De inbrengmiddag op 12 maart a.s. is bedoeld om spulletjes te verzamelen. De Leutje Ruilderij is
vanaf 19 maart geopend op maandagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur. Wil je meehelpen of gewoon
gezellig meekletsen? Loop dang gerust binnen!

Interview met Kim Mooi op Menterwolde.info

Muntendam krijgt een kinderruilwinkel voor kinderkleding en speelgoed: Leutje Ruilderij. Initiatiefnemer is Kim Mooi uit Noordbroek. Leutje Ruilderij krijgt onderdak bij het Maatschappelijk Activiteiten Centrum (MAC) in dorpshuis De Menterne. De kinderruilwinkel gaat maandag 12 maart (13.30 – 15.00 uur) voor het eerst open. Daarna is de ‘winkel’ elke maandagmiddag op hetzelfde tijdstip open.

Die dag kunnen (jonge)moeders de kleding en speelgoed brengen die hun kinderen niet meer dragen en/of waarmee ze niet meer spelen. Uiteraard kan dat hierna ook gewoon.
Tweede middag

Daarna is Leutje Ruilderij elke maandagmiddag, van 13.30 tot 15.00 uur, geopend. Kim Mooi runt de ‘winkel’ met 2 andere vrouwen, maar ze zoeken meer vrijwilligers. Mooi wil een tweede middag geopend zijn wanneer de kinderruilwinkel een succes is.

Omgeving

Zelf heeft ze een zoon van 4 (Mees) en een dochter van 8 maanden (Noor). De kleding die zij niet meer kunnen dragen, blijft liggen of ruilt ze al in haar omgeving. In het MAC zit al een ruilderij voor volwassenen. Dat bracht Kim op het idee om een ruilderij voor de jongsten op te starten. Het MAC reageerde enthousiast en bood ruimte aan.

Geringe vergoeding

De bedoeling is dat aan de ene kant kleding en speelgoed wordt ingeleverd en aan de andere kant dat ‘klanten’ kleding en/of speelgoed meenemen naar huis. Dat kan tegen een geringe vergoeding (20 cent). Voor de mooiere spullen moet 2 euro worden betaald.

Mamacafé

Kim Mooi start ook een Mamacafé in het MAC. Jonge moeders kunnen daar ervaringen met elkaar uitwisselen over allerlei opvoedprobleempjes en babyzaken. En ze wil op termijn een kinderruilwinkel openen in Zuidbroek.